Underwriter Företag

Har du flerårig erfarenhet av företagsförsäkring och är intresserad av att jobba med underwriting inom förmedlad företagsförsäkring? Vill du även arbeta på ett bolag med höga ambitioner som står inför en spännande resa med stora satsningar inom förmedlad affär? Då har vi på Svedea rätt utmaning för dig!

Vi satsar nu på företagssidan för att kunna erbjuda förmedlarmarknaden bästa service och hög kompetens i vår jakt på att fortsätta göra skillnad inom försäkringsbranschen. Hos oss kommer du att få möjlighet att påverka och vara delaktig i att skapa framtidens försäkringslösningar tillsammans med härliga, engagerade och passionerade kollegor!

Om tjänsten

Som Underwriter Företag arbetar du brett med riskbedömning och prissättning inom förmedlad företagsaffär för små och medelstora företag. Det kan vara allt från att verka för nyförsäljning till att omförhandla och förnya befintlig portfölj med ett eget resultatansvar. Du kommer att ha kontakt med förmedlare och partners runt om i landet och spelar därmed en viktig roll när det gäller att representera Svedea och samtidigt möta förväntningarna från marknaden.

Du ingår i ett team med andra underwriters inom vår mäklardisk. Mer om oss på mäklardisken hittar du här! 

Din bakgrund

Vi söker dig som motiveras av att uppnå resultat och högt ställda mål. Som person är du naturligt affärsorienterad med en hög servicekänsla. Du tar på ett effektivt sätt själv ansvar för helheten och du är van vid att arbeta under ett högt och varierande inflöde. Det innebär att du även behöver vara samarbetsorienterad och prestigelös. 

Då rollen innebär många olika kontakter både internt och externt är det viktigt att du är en bra kommunikatör såväl muntligt som skriftligt, gillar att skapa relationer samt att samarbeta med andra människor vilket du gör på ett förtroendeingivande sätt. Vidare tar du initiativ och har ett stort eget driv då vi har fokus på fortsatt tillväxt.

För rollen är det viktigt att du:

  • har flerårig erfarenhet av företagsförsäkring hos försäkringsbolag eller hos förmedlare
  • är bekväm med såväl administration som försäljning
  • har goda kunskaper i Officepaketet och är van vid att registrera i försäkrings- och administrationssystem

Det är meriterande om du har IFU:s Sak diplom eller motsvarande. 

Vi erbjuder dig

  • En arbetsplats som befinner sig i en spännande expansiv fas där dina tankar och idéer uppmuntras.
  • En inspirerade företagskultur som kännetecknas av laganda med passionerade och engagerande kollegor där vi hjälps åt och har kul tillsammans. Mer om vår kultur hittar du här!
  • Bra förmåner och 5 000 kr i friskvårdsbidrag.
  • Möjlighet till visst distansarbete och flexibla arbetstider för att kunna balansera privat- och arbetsliv.
  • Kontor högst upp i ett av Kungsholmens häftigaste hus med 360 graders vy över stan och terrasser i flera väderstreck. Spana in vårt kontor här!  

Låter det intressant?

I den här rekryteringen samarbetar Svedea med FörsäkringsTalanger. Har du frågor om tjänsten eller tips på passande branschkollega är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Marie-Louise Skoog, marie-louise@forsakringstalanger.se 

Kontakter och urval sker löpande. Registrera din ansökan snarast möjligt via länken nedan, dock senast 2024-08-15. Observera att vi enbart tar emot ansökningar via länken i annonsen och att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag passerat.

Länk till ansökan: Underwriter Företag

Vi ser fram emot att höra från dig!

Om Svedea

Svedea är en framgångssaga. Våra första fjorton år har gjort oss till det ledande bolaget inom försäkring av fritidsfordon som motorcykel, båt och snöskoter och vi är en stark utmanare inom bil-, djur- och företagsförsäkring. Idag har vi omkring 400 000 kunder och fortsätter att växa snabbt.

Vår vision är att förändra försäkringsbranschen och vi strävar efter att våra kunder ska tycka att försäkring är enkelt. Hemligheten bakom vår framgång är engagerade medarbetare som trivs på jobbet i kombination med en tydlig företagskultur. Nu ökar vi tempot för att fortsätta växa, behålla de mest engagerade medarbetarna och de nöjdaste kunderna*. Vår resa har bara börjat!

*Svenskt Kvalitetsindex (SKI) har tilldelat Svedea utmärkelsen Sveriges nöjdaste kunder i kategorin fordonsförsäkringar 2019, 2020, 2021, 2022 och 2023 samt i kategorin djurförsäkring 2023. I Söderberg och Partners medarbetarundersökning av sakförsäkringsbolagens skadehantering och mäklarservice har Svedea fått högst betyg i underkategorin skadereglering företagsförsäkring 2023.