Underwriter Egendomsförsäkring

Underwriter med fokus på egendomsförsäkring

Söker du en varierad roll och en ny utmaning i ett lokalt, kundägt försäkringsbolag med kunden i centrum? Har du goda kunskaper om företagsförsäkring och känner dig hemma inom underwriting? Då ska du läsa vidare.

Dina framtida arbetsuppgifter

I rollen som Underwriter arbetar du brett med prissättning och riskbedömning av framför allt egendomsrisker inom företagsförsäkring. Vid behov hanterar du även ansvarsrisker. Du bidrar till lönsamma affärer genom att säkerställa optimala försäkringslösningar för både kunden och bolaget. Du är delaktig i att utbilda internt inom riskområdet och jobbar nära våra säljare för vilka du fungerar som bollplank och stöd i arbetet.

Jobbet innebär arbete med både vår egen affär och med mäklad affär. Du har löpande kontakt med mäklardisken och bidrar till goda relationer med olika mäklarföretag. Andra uppgifter är arbete med våra egendomsprodukter, analys av exempelvis nya och förändrade villkor och tariffer och att delta i remissarbete kopplat till egendomsförsäkring. Du kommer även att vara involverad i arbetet med våra riskurvalsregler. Vi ser att rollen framåt kommer att kunna utvecklas till att även innehålla andra arbetsuppgifter, till exempel inom försäkringsanalys.

Mer om jobbet

Som Underwriter med fokus på egendomsförsäkring har du ett tätt samarbete med vår Riskingenjör samt vår Underwriter med fokus på ansvarsförsäkring. Du kommer höra till en engagerad och stöttande arbetsgrupp med flertalet olika kompetenser.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst som inleds med provanställning och du jobbar i våra nya och fina lokaler på Muningatan 1, Uppsala.

Satsar du på oss satsar vi på dig. Vi vet att medarbetare som får utvecklas och växa mår bra och därför har vi en aktiv dialog om din fortsatta utveckling framåt. Just nu befinner vi oss på en förändringsresa där vi inte vet exakt hur framtiden kommer att se ut, men vi jobbar mot en gemensam framtidsvision. För att vi ska nå den behöver vi alla bidra – både i utvecklingen av oss själva som i utvecklingen av bolaget.

Vi vet också att hälsa är en förutsättning för bra prestation och hållbarhet över tid. Det kommer du att märka som medarbetare hos oss.

Vem är du?

Vi söker dig som är affärsmässig och har mycket god analytisk förmåga för att förstå verksamheters risker och komplexa försäkringsbehov. Du är självgående och strukturerad i ditt arbete, och kan förklara komplicerade saker på ett enkelt och tydligt sätt. Du är pedagogisk och öppen för att hjälpa till där det behövs. Personlighetsmässigt är du också förtroendeingivande och har lätt för att samarbeta, både internt och externt. Du har en positiv och öppen attityd som skapar en god arbetsmiljö.

För att lyckas i rollen behöver du ha god kunskap om företagsförsäkringar, både när det gäller villkor, premiesättning och regelverk. Du har arbetat med underwriting inom egendomsförsäkring samt har relevant akademisk examen eller motsvarande erfarenhet. Vi ser gärna att du har IFU:s sakdiplom eller motsvarande.

LF Uppsalas värdeord är affärsmässighet, handlingskraft och engagemang. Allt vi gör präglas av detta, och det är också egenskaper vi söker hos dig.

Vi värdesätter de kvaliteter som en mångfald av människor tillför vår verksamhet. För att försöka vara så fördomsfria som möjligt i vår rekrytering använder vi tester i rekryteringsprocessen.

Intresserad och vill veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar LF Uppsala med FörsäkringsTalanger. Har du frågor om tjänsten eller tips på passande branschkollega är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Marie-Louise Skoog, marie-louise@forsakringstalanger.se 

Facklig kontaktperson för Forena är Gunnar Rydvall, telefonnummer 018-68 55 58.

Kontakter och urval sker löpande. Registrera din ansökan snarast möjligt via länken nedan. Observera att vi enbart tar emot ansökningar via länken i annonsen.

Ansökningslänk: Underwriter Egendomsförsäkring

LF Uppsala är inget utan dig

Att jobba i ett företag med 150 000 ägare är annorlunda. Vi måste till exempel vara extra bra på att se och
förstå de verkliga behoven hos människor och företag som lever och verkar här. Därför utvecklar vi ständigt nya trygghetsprodukter och tjänster och bidrar till hållbarheten i vårt län, på riktigt. Vi backar och investerar i initiativ, infall och projekt, stöttar föreningar och organisationer. Resultatet ser vi omkring oss: Mer gemenskap, som ger långsiktiga samhällsvinster så det räcker och blir över – till våra kunder och alla
omkring. Alla som gör vårt län till vad det är. På så vis bidrar du till närområdets samhällsutveckling, både som kund och medarbetare. Uppsala län är inget utan dig