Senior Underwriter Garantiförsäkring

GarBo är Nordens ledande leverantör av byggrelaterade försäkringar och tjänster och erbjuder sedan över 35 år försäkringar, besiktningar och specialisttjänster för en tryggare byggprocess och minskad ekonomisk risk. Sedan 2019 har GarBo satsat på strategiska samarbeten i Danmark och Norge, vilket har lett till stor tillväxt och man har idag en premieomsättning på cirka 600 MSEK. GarBos team för Underwriting & Produkt spelar en nyckelroll i att upprätthålla hög kvalitet avseende riskbedömning och prissättning, samtidigt som de säkerställer lönsam tillväxt genom bearbetande av marknaden.

Nu utökar vi teamet och söker en driven person med god analytisk förmåga, tydlig beslutsförmåga och ett naturligt intresse för att göra affärer. Som Senior Underwriter på GarBo får du en fantastisk möjlighet att växa inom ett ledande företag, där du genom nära kundrelationer och arbete med garantiförsäkringsaffärer bidrar till lönsam tillväxt och får möjlighet att utveckla både dina kunskaper och GarBos arbetsmetoder och framgång.

Du kommer att utgöra en del av Underwritingteamet, som idag består av 6 kollegor, med placering på kontoret i centrala Stockholm.

Ditt uppdrag

Som Senior Underwriter kommer du att spela en viktig roll i hanteringen av garantiförsäkringsaffärer och bidra till att säkerställa hög kvalitet avseende riskbedömning och prissättning. Du får en unik möjlighet att bygga nära relationer med kunder och förmedlare, samtidigt som du förväntas leda utvecklingen av nya arbetsmetoder och bidra till produkt- och affärsutvecklingsarbetet. Rollen rapporterar till chef för Underwriting & Produkt, och arbetsuppgifterna kommer bl.a. innefatta:

  • Riskbedöma och utfärda offerter, teckna och administrera försäkringar enligt etablerade rutiner samt riskbedömningar för både nya och befintliga kunder, både direkt och genom försäkringsförmedlare
  • Utveckla etablerade underwritingrutiner och ta beslut kring affärer som mer juniora medarbetare har gjort förberedande arbete kring
  • Säkerställa en hög servicenivå och snabb leverans till GarBos kunder och samarbetspartners
  • Bidra till produkt- och affärsutvecklingsarbetet samt till utvecklingen av interna processer
  • Att aktivt dela med sig av kunskap och erfarenhet till kollegor inom GarBo samt till externa kunder och samarbetspartners

Din bakgrund

För att lyckas i denna roll tror vi att du har minst 5 års relevant erfarenhet och djupa kunskaper inom garantiförsäkring, vana av att arbeta B2B samt en stark ambition att utvecklas. Erfarenhet av garantiförsäkring är ett krav. Vi ser gärna att du idag har ett kontaktnät och goda relationer inom förmedlarmarknaden och/eller inom bygg- och entreprenadindustrin. En akademisk examen inom ekonomi, ingenjör och/eller försäkringsspecifik utbildning är önskvärd men ej ett krav. Vi söker dig som är ambitiös och nyfiken med analytisk förmåga, en vilja och förmåga att ta beslut samt ett intresse för att göra affärer.

Placeringsort

Stockholm

Kontakt

Kontakter och urval sker löpande. Registrera din ansökan snarast möjligt via länken nedan, dock senast 2024-10-31. Observera att vi enbart tar emot ansökningar via länken i annons och att tjänsten kan tillsättas innan ansökningsdatum har passerats.  

GarBos samarbetspartner i den här rekryteringen är FörsäkringsTalanger. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Marie-Louise Skoog, marie-louise@forsakringstalanger.se

Ansökningslänk: Senior Underwriter Garantiförsäkring

Vi ser fram emot din ansökan och att välkomna dig till ett växande företag med stora möjligheter för personlig och professionell utveckling!

Mer om GarBo

Vi på GarBo tror på ett hållbart långsiktigt byggande. Vi brinner för att förmedla kunskap och att på ett professionellt och konkret sätt hjälpa våra kunder till en tryggare byggprocess. Vi vill vara en positiv kraft i bygget av morgondagens samhälle, där våra kärnvärden genomsyrar GarBos verksamhet.

Vi är mänskliga – vi är öppna, genuina och lätta att ha och göra med.

Vi är utforskare – vi söker hela tiden nya kunskaper och nya lösningar.

Vi är gnistan – vi tar initiativ och får saker att hända.

Vi är på väg – vi strävar ständigt framåt och ser nya möjligheter.

Läs mer om GarBo på www.garbo.se