Teamledare SME Sales

Man kan kalla jobbet för Teamledare. Men egentligen söker vi en personlig tränare som kan hjälpa våra medarbetare att nå deras fulla potential, sätta utmanande mål och coacha för vinnande resultat så att förändring verkligen sker och att våra kunder kan göra verklighet av sina drömmar.


Vill du bli en del av vår rådgivningsenhet Small Medium Enterprise Sales (SME Sales) och skapa en framgångsrik kultur och kanal? Är du en driven person med ett stort intresse för rådgivande försäljning och en naturlig talang för ledarskap? Brinner du för kundupplevelser utöver det vanliga och har erfarenhet av att arbeta med att coacha för bästa möjliga uppsökande rådgivning och försäljning? Då kan du vara den vi söker!

Om oss

SME Sales är en av våra säljkanaler inom Commercial Sales & Service. Vårt syfte är att hjälpa Sveriges företagare att bli rätt försäkrade. Våra försäkringsrådgivare arbetar med sälj-och rådgivning till små och medelstora företagskunder. Inom affärsområde Företag tar vi hand om 350 000 kunder i Norden – från de minsta enmansföretagen till stora organisationer.

If är ett företag med tydliga kärnvärden och vår rådgivning är syftesstyrd och anpassad efter varje kunds unika behov. 

Om rollen

Du kommer att leda ett team som består av 12 försäkringsrådgivare som arbetar proaktivt med att hjälpa företag till en bättre försäkringslösning. Teamet sitter placerad på vårt kontor i Sundsvall. Du kommer ingå i en ledningsgrupp som består av tre teamledare, en utvecklare och Head of SME Sales Sweden som du rapporterar till.

I rollen ingår att leda ditt team till grymma prestationer genom stort engagemang och genom att skapa samt driva en medveten stark kultur. Du arbetar självständigt, men har också ett nära samarbete med dina andra ledarkollegor inom alla säljkanaler. Som teamledare lyckas du genom att lägga stor vikt vid att vara närvarande med dedikerad tid för alla dina medarbetare, såväl individuellt som i grupp. Som teamledare är din främsta uppgift att leda, coacha och utveckla dina kollegor för att skapa en positiv kundupplevelse genom stort engagemang och höga aktivitetsnivåer och expertis hos våra rådgivare.

Genom en balans av din säljkompetens, professionalism och empati bidrar du till en god och utmanande kultur där inre motivation, ständig förbättring och starkt kundfokus är ledstjärnorna.

Vem är du?  

Vi letar efter dig som har erfarenhet av att leda, coacha och följa upp rådgivare/säljare och deras resultat. Du har ett stort intresse för människor och drivs av att utveckla dig själv, dina medarbetare och affären. Du är mån om att alla runtomkring dig ska få de bästa förutsättningar för att lyckas, som individer och som team.

Du är ansvarsfull, målmedveten och får saker gjort med god kvalité på ett proaktivt sätt. Du har erfarenhet från säljledning inom telefonrådgivning och gärna inom B2B-försäljning. Du är van att arbeta med säljcoachning och målstyrning samt en genuin vilja att nå mål tillsammans med andra.

Då uppföljning av resultat ingår i rollen, bör din arbetsmetod också präglas av struktur och analytisk förmåga. Du ska känna dig komfortabel med att arbeta med ett visst mått av sifferanalys och bekväm i att arbeta i olika affärs- och kundsystem.

Du har:

  • erfarenhet av och brinner för att leda och utveckla medarbetare i en försäljningsorganisation.
  • erfarenhet av liknande arbete inom liknande bransch som också jobbar med rådgivande försäljning och trygghetsprodukter för kund.  
  • goda kunskaper i svenska och engelska, både i skrift och tal.

Vad kan vi erbjuda dig?

Ett mycket spännande ledaruppdrag med stor möjlighet till att påverka verksamhetens resultat och utveckling. Vi arbetar tillsammans, utmanar tidigare arbetssätt och driver utvecklingen framåt genom en stark kultur. If är Nordens största försäkringsbolag och vi är stolta över att kunna erbjuda en spännande och mångfacetterad arbetsplats som ligger i framkant gällande personlig utveckling, syftesstyrd försäljning och digital utveckling. Här finns stora möjligheter att påverka och bidra till att If stärker sin ställning på marknaden ytterligare.

Övrig information

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på Ifs kontor i Sundsvall.  Resor till andra kontor i Sverige och Norden förekommer.

Denna roll omfattas av lagen om försäkringsdistribution. Slutkandidater kommer därför genomgå en utökad bakgrundskontroll innan en anställning kan bli aktuell.

Kontakt

IF samarbetar i den här rekryteringen med FörsäkringsTalanger.

Om du vill veta mer om tjänsten eller har tips på lämplig branschkollega är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Marie-Louise Skoog, marie-louise@forsakringstalanger.se, 070-360 00 49.

Ansökan

Eftersom vi jobbar med löpande urval ber vi dig skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2023-10-15 Notera att vi inte tar emot ansökningar via mail utan att du måste ansöka via länk nedan. Observera att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag passerat.

Ansökan: Teamledare SME Sales