Senior Client Coordinator

Vi söker en ny kollega med en senior profil för hantering av ett fåtal större internationella kunduppdrag där du som Client Coordinator har en viktig del i den dagliga förvaltningen och servicen till kund samt koordinering med vårt globala nätverk.

Du utgör en del av Client Coordinator-teamet som idag består av 20 kollegor placerade i Stockholm och Göteborg. Vi arbetar dagligen med kollegor inom den nordiska organisationen och våra kollegor inom Aons nätverk över hela världen.

Tjänsten

Som Client Coordinator på Aon erbjuds generellt en varierande roll som till mångt och mycket blir vad du gör den till utifrån din erfarenhet, kompetens, önskemål och vem du är som person. Det finns goda vidareutvecklingsmöjligheter inom såväl rollen som Aon.

En Client Coordinators huvudsakliga uppgift är att förvalta och vidareutveckla befintliga kunduppdrag genom daglig service inom Aons kunduppdrag. Kunduppdragen består av medelstora och stora internationella företag där  Client Coordinators har en central roll i kundteamen som även består av kundansvariga försäkringsförmedlare, riskingenjörer och specialister inom risk och försäkring.

Placeringsort

Stockholm, Göteborg eller Malmö, där vi erbjuder en hybrid arbetsmodell.

Arbetsuppgifter

Exempel på uppgifter för rollen:

  • Strategi. Gemensamt med kundansvarig förmedlare planera för kundrelationen (serviceavtal, årsplan m.m.).
  • Kontaktpunkt. Vara kundens naturliga kontakt för löpande frågor. Även kontakt med Aons kundteam och nätverk, försäkringsgivare och andra parter involverade i kundens engagemang.
  • Internationell koordinering. Koordinera globala försäkringsprogram vilket innebär löpande kontakt med kund samt nätverk inom Aon och hos försäkringsgivare vad gäller bl.a. information, serviceomfattning, arvoden, skatter och avgifter. För denna roll är detta ett område som utgör stor del av arbetet.
  • Möten/forum, kund och försäkringsgivare. Förberedande arbete, t.ex. sammanställa presentationsmaterial och beslutsunderlag, aktivt delta i möten, efterarbete som t.ex. dokumentera mötesanteckningar och beslutspunkter.
  • Förnyelse/Upphandling. Informationsinsamling, förbereda underlag, utvärdera och koordinera inom och med kundteamet. Sammanställa offerter. Förbereda bekräftelseunderlag.
  • Löpande service. Administrera och kvalitetssäkra försäkringshandlingar och annan kunddokumentation (kontroll, utformning, bokningar m.m.). Uppdatera system och verktyg, såväl interna som client facing. Säkerställa att kunduppdraget dokumenteras enligt interna riktlinjer.
  • Förbättringsarbete och vidareutveckling. Bidra med idéer och tankar för kontinuerlig förbättring såväl inom Client Coordinator-teamet som till Aon i stort. Delta i arbetsgrupper vid behov och intresse.

Din profil

Du har flera års arbetslivserfarenhet från försäkringsbranschen och därifrån erfarenhet från arbete med internationella försäkringsprogram inkl. nätverksfrågor och drivs av att koordinera dessa. Diplomutbildning eller motsvarande inom försäkring är meriterande. Personliga egenskaper och praktisk erfarenhet är dock viktigare än formell utbildning.

För att lyckas i rollen som Client Coordinator har du god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, såväl i tal som skrift. Du har hög grad av social kompetens, värdesätter en varierande miljö och har lätt att samarbeta med personer i din omgivning. Du agerar utifrån ett proaktivt och lösningsorienterat förhållningssätt. Du trivs med inslag av analytiskt arbete och söker ständigt att leverera bästa service enligt utsatt deadline – alltid med kundens bästa i fokus.

Intresserad? Hör av dig!

Kontakter och urval sker löpande. Registrera din ansökan snarast möjligt via länken nedan.

I den här rekryteringen samarbetar vi med FörsäkringsTalanger. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Marie-Louise Skoog, marie-louise@forsakringstalanger.se

Observera att vi enbart tar emot ansökningar via länken i annonsen.

Ansökningslänk: Senior Client Coordinator

 Vi ser fram emot din ansökan! 

Aon

Aon är en ledande internationell konsult- och försäkringsförmedlare inom försäkring, risk management och HR. Våra uppdragsgivare är stora företag med höga krav på proaktivitet och engagemang inom risk- och sakförsäkringsfrågor. För att leverera våra tjänster krävs kompetenta medarbetare med stort intresse för riskhanteringsfrågor och internationell affärsverksamhet.

Inom affärsområde Commercial Risk Solutions, arbetar vi med riskhantering och anpassade försäkringslösningar till större företag. På Aon arbetar vi i kundteam där respektive teammedlem tillför kunskaper inom sitt kompetensområde för att på bästa sätt möta kundernas förväntningar och erbjuda kunderna bästa möjliga service. Vi har ett unikt nationellt och globalt nätverk med erfarna specialister inom samtliga försäkringsområden och erbjuder Sveriges främsta riskingenjörsteam.

Mer om Aon – internationell styrka och lokalt fokus

www.aon.com