Outsourcing Auditor

AmTrust Nordic fortsätter att växa och vi letar nu efter person som vill vara med och förstärka vårt team som Outsourcing Auditor. Vi letar efter dig som har en bred erfarenhet inom försäkring och önskan att vara delaktig i utvecklingen av ett nytt ansvarsområde i vår organisation.

AmTrust Nordic är i en övergångsfas sedan vi under innevarande år övergått till att bli ett MGA inom AmTrust Group. Från och med 2024 innebär det bland annat att vi tar över många kontrollfunktioner från vårt försäkringsbolag på Irland. Det för med sig ansvar att genomföra onboarding av nya affärspartners samt audit av vår befintliga utlagda affärsverksamhet och därutöver se till att månatlig rapportering och annat tas om hand på det sätt som ger oss nödvändig överblick, motsvarar kraven från de finansinspektioner vi rapporterar till och samtidigt fungerar på ett smidigt sätt för våra partners.

I vår roll som MGA har vi ett ansvar för att kontrollera att dessa affärspartners har nödvändig kompetens, organisation och rutiner för att fullgöra sitt uppdrag. Den onboarding och audits som vi ska börja utföra i egen regi syftar till att säkerställa det.

Arbetsuppgifter

Din roll kommer att innebära ansvar för genomförande av audits i första hand. Det innebär mycket kontakter och samarbete med våra outsourcingpartners i Norden. Internt får du stöd av Marknad, Legal, UW och förstås oss i Outsourcingteamet som du kommer att bli en del av. Vår förhoppning är att du också ska ska ta del i att utveckla upplägget som för närvarande befinner sig på planeringsstadiet.

De arbetsuppgifter vi ser framför oss ingår i rollen är:

  • Planering och genomförande av aktuella audits, ibland via Teamsmöten men även på plats hos partners
  • Genomgång och verifiering av det material som tas in i samband med audit
  • Utfärdande av audit rapporter
  • Delaktig i utveckling av processerna för audits och rapportering

Vi erbjuder dig

En utvecklande roll i ett litet bolag som är en del av en stor koncern. Hos oss finns potential för egna initiativ och vi ger stort utrymme för ansvarstagande och flexibilitet hos våra medarbetare. Vi är ett glatt gäng med mycket internationella kontakter och stort driv. Vi har mycket goda förmåner och möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar aktivt för att ha kul tillsammans med olika aktiviteter löpande under året.

Erfarenheter

Vi tänker oss att du har minst fem års erfarenhet av försäkringsbranschen, gärna inom olika delar av verksamheten. Du bör vara väl insatt i regelverket för försäkringsdistribution och ha en god förståelse för bolagsstyrning i framför allt nordiska bolag.  Vår verksamhet bedrivs till största delen genom business to business och inte direkt till konsument varför det är bra om du också har erfarenhet från liknande upplägg.

Du är analytisk, noggrann och kommunikativ. Att genomföra audits av affärspartners kräver fingertoppskänsla, det är viktigt att vara tydlig och få svar på det som vi behöver ta del av för att kunna ansvara för den utlagda verksamheten. Det är samtidigt viktigt att skaffa sig förståelse för våra partners affärsupplägg och därmed kunna genomföra auditen på ett för dem effektivt och enkelt sätt. God förmåga att kommunicera på såväl svenska som engelska.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med en provanställning om sex månader.

Placering på vårt kontor i Stockholm, Linnégatan 14. Tillträde snarast möjligt, enligt överenskommelse.

Kontakt

AmTrust samarbetar i den här rekrytering med FörsäkringsTalanger. Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Cecilia Bandhold, 072-567 78 77, cecilia@forsakringstalanger.se eller Marie-Louise Skoog, 070-360 00 49, marie-louise@forsakringstalanger.se

Ansökan

Eftersom vi jobbar med löpande urval får du gärna skicka in din intresseanmälan så snart som möjligt, dock senast 2023-09-15. Notera att vi inte tar emot ansökningar via mail utan du måste registrera din ansökan/intresseanmälan via länk nedan.

Observera att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum har passerat.

Ansökan/Intresseanmälan: Outsourcing Auditor 

Information om bakgrundskontroll

Vid anställning hos AmTrust Nordic AB (AmTrust) kommer vi att utföra en bakgrundskontroll. Omfattningen av kontrollen är beroende av vilken roll du kommer att ha på bolaget. För arbete med försäkringsförmedling kommer en kontroll att göras enligt de krav som lagen (2018:1219) om försäkringsdistribution samt Finansinspektionens föreskrifter (2018:10) om försäkringsdistribution ställer.

Om AmTrust

Generalagenten AmTrust Nordic AB etablerades 2005 och är ett helägt bolag inom den amerikanska försäkringskoncernen AmTrust Financial Services Ltd. Vi är specialiserade på partnerdistribuerade försäkringslösningar inom bl.a. telekom, bank & finans, energi och retail. AmTrust Financial Services är ett globalt försäkringsföretag med ca 6.000 anställda varav ca 50 anställda inom AmTrust Nordic med kollegor i Stockholm, Oslo och Helsingfors. Bolaget innehar kreditvärderingen “A-” (Excellent) från kreditvärderingsinstitutet A.M. Best.