Motorskadechef

Dina Försäkring AB, Motorskador

Dina Försäkringar är inne i en stark tillväxtfas och vi har många spännande satsningar i vår färdplan. Vi söker nu en Motorskadechef som vill vara med på resan och bidra till att både våra medarbetare och kunder är de nöjdaste i branschen. Här blir du en viktig del i att vi når våra mål, skördar nya framgångar och sätter Dina Försäkringar ännu tydligare på kartan.

Om Dina Försäkringar

Dina Försäkringar är en grupp lokalt förankrade, kundägda försäkringsbolag med 250 års historia. Hos oss är beslutsvägarna korta, utvecklingstakten hög och möjligheterna att påverka stora. Vår vision är att ge hela Sverige trygghet i vardagen och mod att investera i en hållbar framtid. Det gör vi genom att förstå kundernas vardag, tänka nytt, vara nära och finnas till för våra kunder när de behöver oss. Och det uppskattas. För fjärde året i rad har vi branschens nöjdaste privatkunder enligt Svenskt Kvalitetsindex och vår Mäklardisk har fått utmärkelser för bland annat bästa service. Vårt engagemang i lokalsamhället är stort och vi stöttar föreningar, kulturevenemang och skadeförebyggande insatser över hela landet.

Om tjänsten

I rollen som motorskadechef är det du som sitter i förarsätet och leder vår motorskadeavdelning. Du deltar aktivt i budget- och affärsplaneringsprocessen samt verksamhetsplanering med uppföljning och utveckling. Till din hjälp har du tre gruppchefer och ett härligt gäng på cirka 50 medarbetare på olika destinationer runt om i Sverige. Du rapporterar till skadechefen och ingår i ledningsgruppen för skadeavdelningen.

Du kommer att ansvara för att vi inte lättar på gasen i utvecklingen av rutiner och processer i skadeorganisationen samt håller farten uppe i det viktiga och redan påbörjade digitaliseringsarbetet. Du har förmågan att identifiera och hantera organisatoriska gupp på vägen, skapa förtroende bland medarbetare och på så sätt öka förutsättningarna för goda samarbeten och en mer än trevlig resa i arbetsvardagen.

Kvalifikationer:

  • Gedigen ledarerfarenhet är ett krav.
  • Du har dokumenterad erfarenhet av motorskadereglering eller annan teknisk erfarenhet med
    anknytning till fordon.
  • Du har en relevant högskoleutbildning och/eller motsvarande yrkeserfarenhet.
  • Du både talar och skriver flytande svenska och engelska.

Vem du är

För att lyckas som ledare hos oss har du ett stort intresse av ledarskap, en vilja att engagera dina medarbetare och ett tydligt kundfokus. Du har förmågan att styra mot uppsatta mål, följa upp och är resultat- och lönsamhetsorienterad. Du förstår vikten av ett gott samarbete och är en god kommunikatör med förmåga att skapa engagemang och goda relationer såväl internt som externt. Vi ser även att du har erfarenhet av förändringsledning och förmågan att genomdriva och förtydliga processer och ansvarsområden.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Självklart tycker du om att analysera för att ständigt hitta förbättringar och utvärdera genomförda aktiviteter, och du har goda kunskaper i Excel och Officepaketet.

Kontakt

 Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Katarina Pahlin, skadechef på Dina AB, på telefon 08-518 039 55 eller katarina.pahlin@dina.se. Facklig representant för Forena är Sammy Bergman, telefon 08-518 038 27.

Ansökan

Vi ser fram emot att få läsa din ansökan! Skicka därför in CV och personligt brev så snart som möjligt, men absolut senast den 14 april via ansökningsknappen här nedan. Vi uppmuntrar och ser gärna sökanden som bidrar till en mångfald inom vår federation.


Länk till ansökan: Motorskadechef Dina Försäkring AB