M&A Underwriter 

Är du vår nästa stjärna som vill ansluta till oss för att vara med och fortsätta bygga DUAL Nordics? Hos oss gör varje individ skillnad och kulturen utgår från oss som individer och det lag som vi håller på att bygga tillsammans.  

I Norden är DUAL Nordics nya på marknaden sedan i våras och har på kort tid växt och intagit en position på försäkringsmarknaden. Vi söker därför ytterligare en underwriter inom affärsområdet Mergers & Acquisitions som vill vara med från ett tidigt skede och bygga DUAL Nordics, både som bolag och M&A portföljen! 

Om företaget 

DUAL Nordics är ett nystartat MGA och vi slog upp portarna till vårt kontor i centrala Stockholm under juni. Vi ingår i DUAL Group, som är en av världens största MGA med ca 1500 anställda i drygt 21 länder och har funnits sedan 1998. Vi erbjuder försäkring enbart via förmedlare inom fyra huvudsakliga områden: Financial Lines, Cyber, Mergers & Acquisitions och Construction & Engineering. 

DUAL Nordics består idag av 15 personer på kontoren i Stockholm och Helsingfors, tillsammans kommer vi göra skillnad på den nordiska försäkringsmarknaden. Vi vet vad vi gör och vi gör det vi säger att vi skall göra, det är ett viktigt motto för oss. 

Rollen 

I rollen som M&A Underwriter kommer du att vara en fundamental del av ett nordiskt team med underwriters som har lång och bred erfarenhet inom M&A och underwriting i en entreprenöriell miljö. Vi jobbar tillsammans i nära samarbete med våra europeiska kollegor inom DUAL Europe med fokus på den nordiska marknaden. 

Som M&A Underwriter består arbetet av att bl. a. analysera förfrågningar och grundläggande underlag för M&A-transaktioner och lämna offerter utifrån den information som tillhandahållits av försäkringsmäklare, granska och analysera DD-rapporter och transaktionsdokument samt ta fram och förhandla försäkringsskydd för den aktuella transaktionen.   

En stor del av arbetet som M&A Underwriter består även av att etablera och underhålla långsiktiga relationer med parter inom M&A-sfären på den nordiska marknaden; främst försäkringsförmedlare, advokatbyråer och potentiella kunder.   

Din profil 

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet inom M&A och god kunskap om M&A-processen. Du har arbetat med olika typer av transaktioner inom flera sektorer/branscher samt har en grundläggande förståelse för syftet och bakgrunden med W&I-försäkringar.  

Vi tror att du har minst 4 års bakgrund som jurist med minst 2-3 års erfarenhet som M&A-jurist på advokatbyrå och/eller motsvarande roll på bolag. Har du erfarenhet som förmedlare eller underwriter är det meriterande, men ej ett krav.  

För att lyckas i rollen behöver du ha ett kommersiellt mindset och vara trygg i att fatta beslut. Du behöver även vara en prestigelös lagspelare med ett intresse för M&A som är nyfiken och vill vara med från ett tidigt skede på en spännande resa inom försäkringsbranschen – att tillsammans med teamet bygga DUAL Nordics! 

Placeringsort 

DUAL Nordics har kontor i centrala Stockholm.  

Kontakt 

I den här rekryteringen samarbetar DUAL Nordics med FörsäkringsTalanger. 

Om du vill veta mer om tjänsten eller har tips på passande branschkollega är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Cecilia Bandhold, cecilia@forsakringstalanger.se eller Marie-Louise Skoog, marie-louise@forsakringstalanger.se 

Ansökan/intresseanmälan 

Är du intresserad och vill veta mer? Registrera din intresseanmälan via ansökningslänk nedan. Eftersom vi jobbar med löpande urval får du gärna skicka in din intresseanmälan så snart som möjligt. Notera att vi inte tar emot ansökningar via mail.  

Ansökningslänk: M&A Underwriter