Chef Ansvar & Rättsskydd

Dina Försäkringar är inne i en stark tillväxtfas och vi har många spännande satsningar på gång. Här blir du en viktig del i att vi når våra mål, skördar nya framgångar och sätter Dina Försäkringar ännu tydligare på kartan. 

Vi söker dig, chef Ansvar & Rättsskydd, som vill vara med på vår spännande resa!  

Om Dina Försäkring 

Dina Försäkringar är en grupp lokalt förankrade, kundägda försäkringsbolag med en imponerande 250-årig historia. Vår vision är att ge hela Sverige trygghet i vardagen och mod att investera i en hållbar framtid. Vårt engagemang i lokalsamhället är stort och vi är stolta över att flera år i rad ha branschens nöjdaste kunder i flera kategorier enligt Svenskt kvalitetsindex.  

Om Rollen 

Skadeavdelningen består av totalt ca 85 medarbetare och verksamheten består av, utöver gruppen Ansvar & Rättsskydd, ytterligare fem grupperingar; Motor, Person, Djur, Utredning och Rese, Sjuk & Olycksfall. Nu söker vi en gruppchef till Ansvar & Rättsskydd som består av åtta kompetenta skadejurister. 

Ansvar och rättsskydd arbetar med handläggning av ansvarsskador och rättsskydds-ärenden inom företag- och konsumentförsäkring. Vi har ett nära samarbete med vår mäklardisk och säljorganisation och ger råd i skadefrågor till bolagen i Dina-federationen. Våra kunder är privatpersoner, lantbrukare samt små och medelstora företag.  

Ditt övergripande uppdrag blir att leda och utveckla gruppen och verksamheten. Du kommer att ingå i skadeenhetens ledningsgrupp och tillsammans med övriga chefer inom Skadeverkesamheten leda, utveckla verksamheten i linje med Dinas tillväxtstrategi. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på vårt kontor i Stockholm. 

Om dig 

Som chef drivs du av att se andra människor växa och arbetar för att nå gemensamma mål. Du fokuserar på att skapa rätt förutsättningar för gruppen att prestera på topp där coachning och feedback är naturliga verktyg för dig. Du har en coachande ledarstil som inspirerar dina medarbetare att ha modet att utvecklas, fatta beslut och prioritera 

Kvalifikationer 

Du har juristexamen och gedigen erfarenhet av ansvarsskadereglering vid försäkringsbolag och/eller skaderegleringsbyrå samt av ledarskap. Du arbetar strukturerat och har ett affärsmässigt och professionellt förhållningssätt mot kunder, medarbetare och arbetskamrater. Vidare söker vi dig som har en god kommunikativ förmåga, är rak och konstruktiv i ditt sätt att arbeta samtidigt som du är en entusiasmerande och inspirerande ledare. 

Vi förutsätter att du behärskar engelska såväl i tal som i skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande. 

Kontakt 

Dina Försäkringars samarbetspartner i den här rekryteringen är FörsäkringsTalanger. Om du vill veta mer om tjänsten eller har tips på lämplig branschkollega är du välkommen att kontakta ansvariga rekryterare Cecilia Bandhold, cecilia@forsakringstalanger.se , telefon 072-567 78 77 och Marie-Louise Skoog, marie-louise@forsakringstalanger.se , telefon 070-360 00 49. 

Facklig representant för Forena är Sammy Bergman, tfn 08-518 038 27. 

Ansökan 

Sista ansökningsdatum är 30 september och du registrerar din intresseanmälan via ansökningslänk nedan. Eftersom vi jobbar med löpande urval får du gärna skicka in din intresseanmälan så snart som möjligt. Notera att vi inte tar emot ansökningar via mail. 

Intresseanmälan: Chef Ansvar & Rättsskydd