Broking Executive

Aon

Aon är en ledande internationell konsult- och försäkringsförmedlare inom försäkring, risk management och HR. Våra uppdragsgivare är stora företag med höga krav på proaktivitet och engagemang inom risk- och sakförsäkringsfrågor. För att leverera våra tjänster krävs kompetenta medarbetare med stort intresse för riskhanteringsfrågor och internationell affärsverksamhet.

Inom affärsområdet Corporate arbetar vi med riskhantering och anpassade försäkringslösningar till större företag. På Aon arbetar vi i kundteam där respektive teammedlem tillför kunskaper inom sitt kompetensområde för att på bästa sätt möta kundernas förväntningar och erbjuda kunderna bästa möjliga service. Vi har ett unikt nationellt och globalt nätverk med erfarna specialister inom samtliga försäkringsområden.

Om tjänsten

Vi söker nu en försäkringsförmedlare, Broking Executive, inom enheten Corporate. Rollen innebär att utveckla och driva en eller flera av våra portföljlösningar inom sakförsäkring samt att ansvara för leveransen av Aons tjänster inom sakförsäkringsområdet till de kunder du är Broking Executive för. Det innebär att du både ansvarar för en eller flera portföljer samt att du leder kundteamsarbetet och placerar kundens sakförsäkringar för de kunder du är Broking Executive för.  

Du kommer att arbeta med uppdrag för medelstora till stora svenska och internationella företag. 

Placering Stockholmskontoret.

Arbetsuppgifter

Exempel på arbetsuppgifter för rollen:

 • Vara huvudansvarig för en eller flera av våra portföljlösningar där du ser till att portföljen blir lönsam och växer
 • Upphandla, utvärdera och förhandla portfölj/portföljer
 • Ansvara över portföljens/portföljernas löpande service i tätt samarbete med administrations teamet
 • Marknadsföra och sprida kunskap om portföljlösningen/portföljlösningarna internt samt externt till Aons kunder
 • Samarbeta med kundansvariga och specialister inom Aon
 • Vara huvudansvarig för leveransen av Aons tjänster till dina befintliga kunder
 • Resultatansvar för dina kunduppdrag 
 • Arbeta med merförsäljning, d v s utveckla samarbetet med din kund inom de områden Aon kan erbjuda tjänster
 • Analysera kundens verksamhet och utifrån erhållen information, och i samråd med kund, föreslå lämplig försäkringslösning 
 • Upphandla, utvärdera och förhandla försäkringslösningar åt dina kunder
 • Vara kunden behjälplig i löpande frågor, såsom t ex frågeställningar vid inkludering av nya bolag, nya produktområden eller nya geografiska områden med påverkan på befintlig försäkringslösning 
 • Kontraktsgranskning utifrån ett försäkringsmässigt perspektiv 
 • Analys av skadestatistik
 • Svara på kundens löpande frågor kring risk- och försäkring
 • Arbeta i nära samarbete med övriga enheter inom Aon för att kunna leverera hela Aons tjänsteutbud

Din profil

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning och att du har flera års arbetslivserfarenhet från försäkringsbranschen. Kunskap om internationella försäkringsprogram är ett plus. Personliga egenskaper och praktisk erfarenhet är dock viktigare än formell utbildning. 

För att lyckas som Broking Executive har du god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, såväl i tal som skrift. Du har hög grad av social kompetens, värdesätter en varierande miljö och har lätt att samarbeta med personer i din omgivning. Du agerar utifrån ett proaktivt och lösningsorienterat förhållningssätt. Arbetet är varierande och utmanande med goda utvecklingsmöjligheter.

Intresserad? Hör av dig!

I den här rekryteringen samarbetar Aon med FörsäkringsTalanger. Har du frågor om tjänsten eller tips på passande branschkollega är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Marie-Louise Skoog, marie-louise@forsakringstalanger.se

Kontakter och urval sker löpande. Registrera din ansökan snarast möjligt via länken nedan, dock senast 2024-06-16. Observera att vi enbart tar emot ansökningar via länken i annonsen och att tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag passerat. 

Ansökningslänk: Broking Executive

Om Aon – internationell styrka och lokalt fokus

www.aon.com