Account Executive

Om Aon 

Aon är en ledande internationell konsult- och försäkringsförmedlare inom försäkring, risk management och HR. Våra uppdragsgivare är stora företag med höga krav på proaktivitet och engagemang inom risk- och sakförsäkringsfrågor. För att leverera våra tjänster krävs kompetenta medarbetare med stort intresse för riskhanteringsfrågor och internationell affärsverksamhet.

Inom affärsområdet Mid-Market arbetar vi med riskhantering och anpassade försäkringslösningar till större företag. På Aon arbetar vi i kundteam där respektive teammedlem tillför kunskaper inom sitt kompetensområde för att på bästa sätt möta kundernas förväntningar och erbjuda kunderna bästa möjliga service. Vi har ett unikt nationellt och globalt nätverk med erfarna specialister inom samtliga försäkringsområden.

Om tjänsten  

Vi söker nu försäkringsförmedlare, Account Executives, inom enheten Mid-Market. Rollen innebär att ansvara för leveransen av Aons tjänster inom sakförsäkringsområdet till de kunder du är Account Executive för. Det innebär att du leder kundteamsarbetet och placerar kundens sakförsäkringar. Som Account Executive kommer du att vara den som kan och vet dina kunders behov bäst.

Du kommer att arbeta med uppdrag för medelstora till stora svenska och internationella företag. 

Placeringsort Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Arbetsuppgifter 

Exempel på arbetsuppgifter för rollen: 

  • Vara huvudansvarig för leveransen av Aons tjänster till dina befintliga kunder
  • Resultatansvar för dina kunduppdrag 
  • Arbeta med merförsäljning, d.v.s. utveckla samarbetet med din kund inom de områden där Aon kan erbjuda tjänster
  • Analysera kundens verksamhet och utifrån erhållen information, och i samråd med kund, föreslå lämpliga försäkringslösningar 
  • Upphandla, utvärdera och förhandla försäkringslösningar med försäkringsbolagen
  • Vara kunden behjälplig i löpande frågor, t.ex. frågeställningar vid inkludering av nya bolag, nya produktområden eller nya geografiska områden med påverkan på befintlig försäkringslösning 
  • Kontraktsgranskning utifrån ett försäkringsmässigt perspektiv 
  • Analys av skadestatistik
  • Besvara kundens löpande frågor kring risk- och försäkring
  • Arbeta i nära samarbete med övriga enheter inom Aon för att kunna leverera hela Aons tjänsteutbud


Din profil  

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning och att du har flera års arbetslivserfarenhet från försäkringsbranschen. Kunskap om internationella försäkringsprogram är meriterande. Personliga egenskaper och praktisk erfarenhet är dock viktigare än formell utbildning. 

För att lyckas som Account Executive har du god kommunikationsförmåga på svenska och engelska, såväl i tal som skrift. Du har hög grad av social kompetens, värdesätter en varierande miljö, trivs med inslag av analytiskt arbete och har lätt att samarbeta med personer i din omgivning. Du agerar utifrån ett proaktivt och lösningsorienterat förhållningssätt. Arbetet är flexibelt och utmanande med goda utvecklingsmöjligheter.

Intresserad? Hör av dig!  

Kontakter och urval sker löpande. Registrera din ansökan snarast möjligt via länken nedan, dock senast 2023-12-10. Observera att vi enbart tar emot ansökningar via länken i annonsen. I den här rekryteringen samarbetar vi med FörsäkringsTalanger. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Marie-Louise Skoog, marie-louise@forsakringstalanger.se 

Ansökningslänk: Account Executive

Om Aon – internationell styrka och lokalt fokus 

www.aon.com